Powerforum

Motor- og Tuningsforum for Garagefuskere og andet godtfolk!
Dato og tid er 23 feb 2025, 22:24

Alle tider er UTC + 1 time




Skriv nyt emne Dette emne er låst, du kan ikke redigere indlæg eller skrive yderligere indlæg.  [ 153 indlæg ]  Gå til side Foregående  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Næste
Forfatter besked
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 13:37 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 29 nov 2005, 19:52
Indlæg: 140
lqs skrev:
der står plus/minus 6%... det må være 12%... ikke?
ang. det med ikke at betale for rulning. at det bliver mere præcist af det....? hvis manden der ejer feltet intet med tuning har at gøre.... så vil jeg mene det derimod burde være et udtryk for et eller andet!
ang. lufttemperatur.... 20grader i værkstedet!..... og i starter ikke nogen form for udsugning i forbindelse med rulning?
har lige rullet, for en time siden. forskellen mellem de aktuelle værdier og din. norm er pt. 4,1% i mit værksted uden varme... temp sat til 1 grad plus! lufttryk pt 1022 i labølle. ja det er koldt! der er nogen der hverken har råd til varme eller penge til OTTO. ville egentlig gerne have uddybet hvordan EMS lige sørger for man kan se bort fra korr. faktor? MVH. søren stadig kold



Historien fortæller intet om ejeren har med tuning at gøre og er i denne forbindelse her fuldstændig ligegyldig. Ejeren har på intet tispunkt haft noget med dette at gøre.
Uanset hvad vi starter af udsug eller andet udstyr, er det vel bare et spørgsmål om at have et vel dimensioneret ventilationsanlæg.

EMS kan ikke korrigere noget på udskriftet fra rullefeltet.
Dårlig formulering fra min siden, beklager.
Da vi nok blander to ting sammen, nemlig hvad jeg kan stille mig tilfreds med i en situation, som den jeg var i, den dag den viste kurve blev til og om man behøver at korrigere ved en trykladet motor.

Men de par graders forskel, der kan være i det værksted, som jeg får rullet min bil i, ændre ikke så meget, at det overgår så mange andre faktorer, som har indflydelse på, hvad der kommer på kurven.

Jeg er helt enig i, at skal vi have noget, vi kan sammenligne med, må vi måle til en standard.
Det kan tilsyndeladende, nemt give +/- 6% set i forhold til de 25 felter, som blev målt i 2003, så kan man jo altid diskuterer om det er godt nok.
Skal man have noget, man kan sammenligne, skal man få målt det, som skal sammenlignes på samme rullefelt efterfølgende på hinanden, så er der ikke så meget at være i tvivl om.
Hvis man skal sammenligne målinger i en udvilking af en motor, skal man bruge det samme måleudstyr gennem hele forløbet, da vil man læne sig op af de sammen evt. målefejl og derved minimere evt. fejl.
Kan man ikke følge med, har man for lidt effekt, så er den ikke længere, uanset hvad der er blevet målt.

Jeg forstår dit indlæg således, at man skal trække 4% fra. Tager man den trykladet motor og måler lufttemperaturen samme sted i manifolden, hvor EMS måler, er den næppe +1grad, det er nok mere tænkeligt at den er tættere på +50grader og så er det 4% den anden vej. Trækker du så 4% fra, får man en korrigeret kurve som viser 8% forkert, hvad kan man sammenligne det med.....

Bemmer


Share on FacebookShare on TwitterShare on DiggShare on RedditShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 17:06 
Offline
Moderator

Tilmeldt: 01 jan 1970, 01:00
Indlæg: 7414
bemmer skrev:
[Jo jeg tror nok jeg kender den ligning. Jeg tror også, at jeg formulere mig forkert.
Motorens effekt må være bestemt af den mængde brændstof, som den får tilført.....
Forudsat at forholdet mellem luft og brændstof ikke er helt i skoven, lad os antage Lambda 0,88.
EMS'en korrigere for luftens tæthed ved at kende trykket og temperaturen....
Hvad betydning har så temperaturen i omgivelserne?



Med trykfald ifbm. WG og 1013mbar, og rigtigheden af dette, så er det ikke trykforholdet over kompressoren, men derimod trykforholdet henover topstykket plus trykforholdet henover turbinensiden der vil afgøre om det kan accepteres at sætte mbar til 1013 uanset lufttryk.????? Her faldt kæden vist af for mig. Så skal man da ikke have for kraftig udsugning af udstødsgassen, da lufttrykkket da vil blive meget lavt i enden af det, du siger her(afgangssiden af turbinen).
Ikke kompressorens trykforhold.

Kurven blev vel fremvist som bevis for at 12x12 ikke var nok, som jeg husker det. Det vil jeg mene er alt rigeligt på den fremviste kurve.


e]


Bemmer; Jeg tror skisme du er dieselmand....Har du rodet med hovedmotorer på skibe (store langsomtgående Dieseler), siden du kæder brændstofmængde AFR og ydelse så direkte sammen?

Brændstofmængden er IKKE et udtryk for ydelsen. Slet ikke. Hellerikke om du sætter AFR forhold konstant. Det er bensinmotorer vi piller i her.

EMS korrigerer for luftens tæthed VED AT JUSTERE BENSINMÆNGDEN NED jo højere lufttemp bliver. Ergo, når lufttemperaturen stiger bliver luften tyndere, EMS bruger lufttemp til at trække % ud af PW på dyserne, og blandingen passer stadigt. Så hvis du ruller i frostvejr, så yder motoren mere end den gør i 30graders varme, ALENE fordi du kører flere KG luft igennem motoren. Brug det du ved om tilstandsligningen, så vil du se det.

Tror du har misset et kapitel om ottomotorer. De fungerer lidt anderledes end dieseler.

Det er trykbalancen henover topstykket der afgør om du kan tillade dig at sætte trykkorr. til 1. uanset atmosføretryk. Stadigt tilstandsligningen vi roder med, krydret med motorens/turboen/WG´s virkemåde.

På en motor hvor turboladeren ligger pænt i arbejdsområdet, hvor tryk/temp i manifolden er den samme, UANSET lufttemperatur/lufttryk/luftfugtighed der vil man kunne bruge luftkorr. på 1. Ellers behæfter vi med fejl i een eller anden udstrækning. Jo værre virkningsgraden på turboen er, desto værre vil fejlen blive, (plus et par andre parametre). Tilføjer vi en veljusteret elektronisk WG til motoren er vi ude over fejlen fra P-regulatoren. Så er det kun densitetsfejlen tilbage, men den vil være lille, såfremt turboen er effektiv hvor der måles(hvilket den typiskt ikke vil være, ofte for lille)

Den kraftige udsugning på turbinesiden vil have tendens til at øge motorens ladetryk, eftersom en alm WG vil få en større afvigelse(grundet det er en P-regulator)(ja, jeg ved at PID nogenlunde kan kompensere for dette)
Samme fænomen er ret velkendt, når folk sætter større udstødning på en original trykladet motor, så øges ladetrykket sørme også, og det undres mange over, men det er simpelthen afvigelsen på WG´s P-funktion man ser.

_________________
Henrik
http://boost-it.dk
Citat:My experience tells me that once the cam with the lumpy idle is selected, the thinking mostly stops. Decisions then are based on lowest price, looks, ease of installation, coolness factor, the 'latest thing' syndrome, peer pressure, old wives tales, and bad advice.
Citat slut.
Hold kæft hvor er det sandt!


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 17:16 
Offline
Moderator

Tilmeldt: 01 jan 1970, 01:00
Indlæg: 7414
bemmer skrev:
[ Tager man den trykladet motor og måler lufttemperaturen samme sted i manifolden, hvor EMS måler, er den næppe +1grad, det er nok mere tænkeligt at den er tættere på +50grader og så er det 4% den anden vej. Trækker du så 4% fra, får man en korrigeret kurve som viser 8% forkert, hvad kan man sammenligne det med.....

Bemmer


Hvad din motorstyring korrigerer for har så absolut intet som helst med de rullefeltet korrigerer for.

Men jeg undrer mig stadigt over hvordan du kan bruge en SÅ grov rullefeltskurve til at konkludere at du er nød til at have 16x16 punkter, (som tråden gik på)ellers kan du ikke dække kurven. Jeg ville gå så vidt som til at mene at den kan dækkes med 8x8 uden nogen problemer.

_________________
Henrik
http://boost-it.dk
Citat:My experience tells me that once the cam with the lumpy idle is selected, the thinking mostly stops. Decisions then are based on lowest price, looks, ease of installation, coolness factor, the 'latest thing' syndrome, peer pressure, old wives tales, and bad advice.
Citat slut.
Hold kæft hvor er det sandt!


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 17:32 
Offline
Mester Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 01 jan 1970, 01:00
Indlæg: 529
Geografisk sted: Them
Henrik - Nu blev jeg altså nysgerrig.
Hvad er den omtalte P-Regulator/P-funktion vs. PID?

_________________
[size=100:1p5cjrlm][b:1p5cjrlm]Peugeot Partner 2.0 HD[color=red:1p5cjrlm]i[/color:1p5cjrlm][/b:1p5cjrlm][/size:1p5cjrlm]


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 19:35 
Offline
Mester Medlem

Tilmeldt: 09 jul 2003, 09:00
Indlæg: 2671
Aflaster lige H lidt...

På Dansk:
En P-regulator er en regulator der har en blivende afvigelse under reguleringen. Dvs. når systemet bliver belastet vil det den regulare på have en afvigelse i forhold til det den egentligt skulle have ligget på. Det betyder at når WG er en P-regulator = koblet op helt normalt men en slange fra WG og over i tryksiden, er sådan noget udst. modtryk også medbestemmende for havd dit ladetryk er.

En PID-regulator er der der i mod smidt lidt mere reguleringsteknik ind i. Den vil kompensere for den varige afvigelse som din "P" del er skyld i. Det kan f.eks. være en ladetryksstyring der måler på det aktuelle ladetryk i mannifolden og så bliver ved med at lukke WG mere og mere til netop det tryk er nået som man nu har bestemt sig for. På den måde er man sikker på altid at have det samme ladetryk... Det er man ikke med en ren P regulator.

V/h Chr

P.S. Dette kan forklares LANGT mere kompliceret (Er i øvrigt også langt mere kompliceret end ovenstående giver udtryk for) med en hulens masse fagudtryk som du nok ikke har sat dig ind i inden du spurgte.

_________________
V/h Christian

http://www.youtube.com/watch?v=Dn0FPQRcoiM


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 20:31 
Offline
Moderator

Tilmeldt: 01 jan 1970, 01:00
Indlæg: 7414
Havneren skrev:
Aflaster lige H lidt...

På Dansk:
En P-regulator er en regulator der har en blivende afvigelse under reguleringen. Dvs. når systemet bliver belastet vil det den regulare på have en afvigelse i forhold til det den egentligt skulle have ligget på. Det betyder at når WG er en P-regulator = koblet op helt normalt men en slange fra WG og over i tryksiden, er sådan noget udst. modtryk også medbestemmende for havd dit ladetryk er.

En PID-regulator er der der i mod smidt lidt mere reguleringsteknik ind i. Den vil kompensere for den varige afvigelse som din "P" del er skyld i. Det kan f.eks. være en ladetryksstyring der måler på det aktuelle ladetryk i mannifolden og så bliver ved med at lukke WG mere og mere til netop det tryk er nået som man nu har bestemt sig for. På den måde er man sikker på altid at have det samme ladetryk... Det er man ikke med en ren P regulator.

V/h Chr

P.S. Dette kan forklares LANGT mere kompliceret (Er i øvrigt også langt mere kompliceret end ovenstående giver udtryk for) med en hulens masse fagudtryk som du nok ikke har sat dig ind i inden du spurgte.


Fin kort forklaring. Ja, det SER simpelt ud, men er det langt fra.

_________________
Henrik
http://boost-it.dk
Citat:My experience tells me that once the cam with the lumpy idle is selected, the thinking mostly stops. Decisions then are based on lowest price, looks, ease of installation, coolness factor, the 'latest thing' syndrome, peer pressure, old wives tales, and bad advice.
Citat slut.
Hold kæft hvor er det sandt!


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 20:31 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 29 nov 2005, 19:52
Indlæg: 140
HenrikGM skrev:
bemmer skrev:
[Jo jeg tror nok jeg kender den ligning. Jeg tror også, at jeg formulere mig forkert.
Motorens effekt må være bestemt af den mængde brændstof, som den får tilført.....
Forudsat at forholdet mellem luft og brændstof ikke er helt i skoven, lad os antage Lambda 0,88.
EMS'en korrigere for luftens tæthed ved at kende trykket og temperaturen....
Hvad betydning har så temperaturen i omgivelserne?



Med trykfald ifbm. WG og 1013mbar, og rigtigheden af dette, så er det ikke trykforholdet over kompressoren, men derimod trykforholdet henover topstykket plus trykforholdet henover turbinensiden der vil afgøre om det kan accepteres at sætte mbar til 1013 uanset lufttryk.????? Her faldt kæden vist af for mig. Så skal man da ikke have for kraftig udsugning af udstødsgassen, da lufttrykkket da vil blive meget lavt i enden af det, du siger her(afgangssiden af turbinen).
Ikke kompressorens trykforhold.

Kurven blev vel fremvist som bevis for at 12x12 ikke var nok, som jeg husker det. Det vil jeg mene er alt rigeligt på den fremviste kurve.


e]


Bemmer; Jeg tror skisme du er dieselmand....Har du rodet med hovedmotorer på skibe (store langsomtgående Dieseler), siden du kæder brændstofmængde AFR og ydelse så direkte sammen?

Brændstofmængden er IKKE et udtryk for ydelsen. Slet ikke. Hellerikke om du sætter AFR forhold konstant. Det er bensinmotorer vi piller i her.

EMS korrigerer for luftens tæthed VED AT JUSTERE BENSINMÆNGDEN NED jo højere lufttemp bliver. Ergo, når lufttemperaturen stiger bliver luften tyndere, EMS bruger lufttemp til at trække % ud af PW på dyserne, og blandingen passer stadigt. Så hvis du ruller i frostvejr, så yder motoren mere end den gør i 30graders varme, ALENE fordi du kører flere KG luft igennem motoren. Brug det du ved om tilstandsligningen, så vil du se det.

Tror du har misset et kapitel om ottomotorer. De fungerer lidt anderledes end dieseler.

Det er trykbalancen henover topstykket der afgør om du kan tillade dig at sætte trykkorr. til 1. uanset atmosføretryk. Stadigt tilstandsligningen vi roder med, krydret med motorens/turboen/WG´s virkemåde.

På en motor hvor turboladeren ligger pænt i arbejdsområdet, hvor tryk/temp i manifolden er den samme, UANSET lufttemperatur/lufttryk/luftfugtighed der vil man kunne bruge luftkorr. på 1. Ellers behæfter vi med fejl i een eller anden udstrækning. Jo værre virkningsgraden på turboen er, desto værre vil fejlen blive, (plus et par andre parametre). Tilføjer vi en veljusteret elektronisk WG til motoren er vi ude over fejlen fra P-regulatoren. Så er det kun densitetsfejlen tilbage, men den vil være lille, såfremt turboen er effektiv hvor der måles(hvilket den typiskt ikke vil være, ofte for lille)

Den kraftige udsugning på turbinesiden vil have tendens til at øge motorens ladetryk, eftersom en alm WG vil få en større afvigelse(grundet det er en P-regulator)(ja, jeg ved at PID nogenlunde kan kompensere for dette)
Samme fænomen er ret velkendt, når folk sætter større udstødning på en original trykladet motor, så øges ladetrykket sørme også, og det undres mange over, men det er simpelthen afvigelsen på WG´s P-funktion man ser.


Henrik, vi snakker ved siden af hinanden, det kan jeg se ud fra dit svar her.
Du behøver ikke at tro.
Men der er vist noget, som du må have misforstået.
Den eneste forskel er vist bare at dieselmotoren er mere effektiv, de er begge en forbrændingsmotor.
Hvad med de nye FSI motorer fra VW, er det en folkevognsmotor :-)

Ingen brændstof = Ingen moment på svinghjulet. Det kan vi godt blive enige om ikke?

Køre man benzinmotoren i en given last, skal der bruges en given mængde brændstof for at motoren kan levere det moment, som skal bruges ved den given last, no hokus pokus.
Det har man så justeret EMS ind til, med f.eks. Lambda 1,0 og 35 graders fortænding.

Nu stiger luft temperaturen 25 grader(solen står op), EMS regulere ned på brændstoffet, da der er lagt en korrigerende faktor ind her, det gør den for at optimere AFR til det ønsket setpunkt. Det her er simpel regulering teknik eller hvad?

Nu kan motoren ikke levere det moment, som skal til for at opretholde den given last og man bliver nød til at åbne noget mere op for luften, så registrer EMS en trykændring i manifoldet, så skal der korrigeres igen på brændstoffet, nu leverer motoren igen det moment, som skal til for at opretholde den givne last.
Brændstofmængden som nu bliver tilført, er den samme mængde som da temperaturen var 25 grader lavere.

Ser vi det ud fra gasarternes tilstandsligning stiger T og luftens volumen øges, det medføre større afstand mellem ilt molekylerne i luften, altså mindre ilt ind i motoren. Så åbnes gasspjældet og trykket øges i manifolden, det betyder P stiger og volumen mindskes, ilt molekylerne samles og vi får nu igen den samme mængde ilt ind i motoren og kan så igen tilføre den først tilførte benzinmængde.
Hvis du mener det ikke er sandt, vil jeg vove den påstand, at den formel, som MS bruger til at beregne mængde af benzin, der skal tilføres ikke er korrekt. Og det har jeg i sinde, indtil det modsatte er bevist.

Det kan ikke nytte noget at korrigerer rullefeltet efter omgivelsestemperaturen, hvis luften skal en lang og opvarmende vej for at komme ind i motoren, man bliver nødt til at bruge den temperatur, som den luft motoren får tilført, har, hvis det målte skal bruges til noget sammenligneligt.

Bemmer


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 20:34 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 29 nov 2005, 19:52
Indlæg: 140
HenrikGM skrev:
bemmer skrev:
[ Tager man den trykladet motor og måler lufttemperaturen samme sted i manifolden, hvor EMS måler, er den næppe +1grad, det er nok mere tænkeligt at den er tættere på +50grader og så er det 4% den anden vej. Trækker du så 4% fra, får man en korrigeret kurve som viser 8% forkert, hvad kan man sammenligne det med.....

Bemmer


Hvad din motorstyring korrigerer for har så absolut intet som helst med de rullefeltet korrigerer for.

Men jeg undrer mig stadigt over hvordan du kan bruge en SÅ grov rullefeltskurve til at konkludere at du er nød til at have 16x16 punkter, (som tråden gik på)ellers kan du ikke dække kurven. Jeg ville gå så vidt som til at mene at den kan dækkes med 8x8 uden nogen problemer.


Endnu engang:
EMS kan ikke korrigere noget på udskriftet fra rullefeltet.
Dårlig formulering fra min siden, beklager.
Jeg troede tråden gik på en, som skulle have bilen tunet, samt sat noget ind til at reducere effekten, når kone skulle ud at køre :-)

The absolute accuracy of the sensors is about +/- 2 percent, which is more than enough for this application.
Det er et klip fra http://www.bgsoflex.com/megasquirt.html
Så bare her er der mulighed for 4% forskel på to målinger, så hvad er det lige, du undres over? Hvis du gav dig tid til at læse, hvad jeg har skrevet i de sidste par indlæg og ikke bare tro, hvad det er jeg har skrevet, vil du ikke undres så meget, det er jeg sikker på.

Bemmer


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 20:43 
Offline
Moderator

Tilmeldt: 01 jan 1970, 01:00
Indlæg: 7414
bemmer skrev:
[
Henrik, vi snakker ved siden af hinanden, det kan jeg se ud fra dit svar her.
Du behøver ikke at tro.
Men der er vist noget, som du må have misforstået.
Den eneste forskel er vist bare at dieselmotoren er mere effektiv, de er begge en forbrændingsmotor.
Hvad med de nye FSI motorer fra VW, er det en folkevognsmotor :-)

Ingen brændstof = Ingen moment på svinghjulet. Det kan vi godt blive enige om ikke?

Køre man benzinmotoren i en given last, skal der bruges en given mængde brændstof for at motoren kan levere det moment, som skal bruges ved den given last, no hokus pokus.
Det har man så justeret EMS ind til, med f.eks. Lambda 1,0 og 35 graders fortænding.

Nu stiger luft temperaturen 25 grader(solen står op), EMS regulere ned på brændstoffet, da der er lagt en korrigerende faktor ind her, det gør den for at optimere AFR til det ønsket setpunkt. Det her er simpel regulering teknik eller hvad?

Nu kan motoren ikke levere det moment, som skal til for at opretholde den given last og man bliver nød til at åbne noget mere op for luften, så registrer EMS en trykændring i manifoldet, så skal der korrigeres igen på brændstoffet, nu leverer motoren igen det moment, som skal til for at opretholde den givne last.
Brændstofmængden som nu bliver tilført, er den samme mængde som da temperaturen var 25 grader lavere.

Ser vi det ud fra gasarternes tilstandsligning stiger T og luftens volumen øges, det medføre større afstand mellem ilt molekylerne i luften, altså mindre ilt ind i motoren. Så åbnes gasspjældet og trykket øges i manifolden, det betyder P stiger og volumen mindskes, ilt molekylerne samles og vi får nu igen den samme mængde ilt ind i motoren og kan så igen tilføre den først tilførte benzinmængde.
Hvis du mener det ikke er sandt, vil jeg vove den påstand, at den formel, som MS bruger til at beregne mængde af benzin, der skal tilføres ikke er korrekt. Og det har jeg i sinde, indtil det modsatte er bevist.

Det kan ikke nytte noget at korrigerer rullefeltet efter omgivelsestemperaturen, hvis luften skal en lang og opvarmende vej for at komme ind i motoren, man bliver nødt til at bruge den temperatur, som den luft motoren får tilført, har, hvis det målte skal bruges til noget sammenligneligt.

Bemmer


En diesel er dikteret af den indsprøjtede brændstofmængde. En bensinmotor er dikteret af den masse luft du kan stoppe i motoren.

Det er to meget forskellige principper.

Ja, de er begge forbrændingsmotorer, men ovenstående er altafgørende.

Din "ingen brændstof=ingen moment" er lige i øjet på en diesel, men SLET ikke den endegyldige sandhed på en bensin. Dermed selvf. ikke sagt at du kan slukke for bensinen!
Hvorvidt vi snakker forbi hinanden skal jeg være usagt, men som jeg ser det vil du meget gerne have dieselprincippet hevet over på en bensinmotor, og det får du ikke.

Delen med simpel("simpel"!) reguleringsteknik er ok.

Så begynder du at hæve brændstofmængden for at få momentet tilbage, og vupti er vi på dieselvognen igen :(

Din sidste bemærkning vil(hvis du har ret, hvad du ikke har) medføre at det vil være omsonst at montere en intercooler på en trykladet bensinmotor.....Det vil ikke kunne måles. ;-)

_________________
Henrik
http://boost-it.dk
Citat:My experience tells me that once the cam with the lumpy idle is selected, the thinking mostly stops. Decisions then are based on lowest price, looks, ease of installation, coolness factor, the 'latest thing' syndrome, peer pressure, old wives tales, and bad advice.
Citat slut.
Hold kæft hvor er det sandt!


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 16 mar 2006, 21:01 
Offline
Mester Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 01 jan 1970, 01:00
Indlæg: 529
Geografisk sted: Them
@ Havner - Takker for udredningen af de reguleringer :)

_________________
[size=100:1p5cjrlm][b:1p5cjrlm]Peugeot Partner 2.0 HD[color=red:1p5cjrlm]i[/color:1p5cjrlm][/b:1p5cjrlm][/size:1p5cjrlm]


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Dette emne er låst, du kan ikke redigere indlæg eller skrive yderligere indlæg.  [ 153 indlæg ]  Gå til side Foregående  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Næste

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team