Havneren skrev:
[Ja ja... Klar nok. Den samlede Z bliver jo større men med en mindre vinkel på. Men stadigvæk vil den effekt som spolen for lov at brænde af jo blive mindre og der med må åbningstiden også blive mindre = At hele ideen med lavohms spoler er blevet væsentligt forringet? Spændingsdelingen er jo også til stede selv om der er en frekvens på... Strømmen over dysen bliver også mindre pga. den samlede større impedans.
Klart nok skriver du?
citat:
Men stadigvæk vil den effekt som spolen for lov at brænde af jo blive mindre og der med må åbningstiden også blive mindre
Citat slut.
C; Det er lige stik modsat. Jo mindre effekt man brænder i dysen af pga formodstande, desto sløvere er dysen, og får en længere reaktionstid.
Hvad der er katastofalt er at dysen bliver meget flow afhængig. Flow og trykforskel er det dysen slås imod hver eneste gang den skal åbnes. lille flow belaster kun ankeret i dysen lidt, og derfor åbner den også kvikt. Stort flow høj trykdifferens gør det LANGT sværere at åbne dysen, og da vi med vilje vælger at opbygge magnetfeltet måske en faktor 4 langsommere via vores lowtech løsning med formodstande så risikerer vi at dysen reagerer glimrende v. små flow men temmeligt langsomt v. høje flow. Faktisk kan det blive så galt at dysen ikke kan komme over feks 65%DC, trods pulsen er 90%DC. Det er set før, og kan drønnemt eftervises med et skop.
C; prøv det nede på skolen, i har alt grejet til at tjekke det! Det tager 5 minutter at smække sammen.
Det er ALTID strømmen igennem spolen der driver magnetfeltet. Problemet er at fra vi tilslutter spænding på spolen så går der en rum tid inden strømmen er på maximum. Dette sløver dysen og giver nogle sjove oplevelser v. høje DC, da en dyse ved eet eller andet DC tal skifter momentant fra feks 80%DC til 100%DC på een gang.
Så indførte man dyser med meget lav ohms modstand. Dette gjorde man udelukkende for at sikre at strømmen steg lynhurtigt. Derved bygger man også magnetfeltet op i en rasende fart.
Problemet er så at man ikke kan holde fuld spænding på dysen, idet dysen simpelthen smelter, og brænder af. Derfor indfører man Peak-n-hold princippet. Altså max spænding på dysen for at få den vredet op hurtigst muligt, hvorefter man sænker spændingen for at mindske varmetabet i dysen. Spændingen sænkes faktisk ved at SLUKKE for dysen i "hold" perioden, men da strømmen er nogen tid om at reagerer så tænder man blot når strømmen er faldet tilpas. På den måde afsætter dysen næsten ingen varme, men åbner lynhurtigt, og har næsten 100% konstant reaktionstid, og har intet pludseligt hop ved meget høje DC.
Snakker uden om....nix, C.
_________________
Henrik
http://boost-it.dk
Citat:My experience tells me that once the cam with the lumpy idle is selected, the thinking mostly stops. Decisions then are based on lowest price, looks, ease of installation, coolness factor, the 'latest thing' syndrome, peer pressure, old wives tales, and bad advice.
Citat slut.
Hold kæft hvor er det sandt!