Havneren skrev:
Ja... For lige at udspiciferer fordelen ved lav ohms dyser lidt. Jeg skrev jo... "Det er jo netop fordelen ved lav ohms dyser at de trækker noget hårdere og den fordel mister man så lidt", som henrik også kommenterede.
Hele fordelen er jo selve åbningstiden på dysen. Her mener jeg den tid det tager fra man aktiverer dysen og til den er helt åben. Det er her at lav ohms dyser har en fordel da de trækker noget hårdere og der ved åbner hurtigere. Det giver en bedre kontrol af dysen. Og det en DEN fordel du misker ved at sætte en formodstand ind. De kommer sådan set bare til at virke som høj ohms dyser i stedet. Altså ganske udemærket!
v/h christian
Iøvrigt:
(kun til dem der gider pløje sig igennem en lang smøre)
Den forskel der er mellem åbningstiderne på lavohms og højohms er utroligt lille!
Der er dog noget meget interessant at se alligevel:
Lavohmsdyser er generelt store dyser
Højohms er små dyser
Jeg skriver :generelt, så flueknep nu ikke i det!
Flere interessante ting:
Dyser med højt flow har væsentligt større kræfter på dyse/ventil delen, og kræver heraf et heftigere magnetfelt.
En magnetspoles trækkraft er styret direkte af strømmen.
Strømmen stiger _ikke_ sammen med spændingen. Altså: når man sætter 1volt på en spole, så går der en rum tid før strømmen når sin maxværdi.
Jo mere spænding man sætter på spolen, desto hurtigere når strømmen sin maxværdi, og jo hurtigere når magnetfeltet sin maxværdi.
Problemet er så at med en høj spænding, så lever spolen ikke ret længe, da strømmen bliver nærmest enorm.
Det er som bekendt strømmen gennem spolen er afsætter effekten der slår den ihjel.
Så man sænker bare strømmen i spolen. Nemt- og dog.
Pointen er som følger:
Man sætter stor spænding på spolen, for at driver magnetfeltet op på maximum kraft hurtigst muligt, og når dette er opnået, så pulser man dysen (tænder og slukker dysen lynhurtigt) og opnår så at strømmen falder drastisk, men magnetfeltet bliver på et niveau der er højt nok til at holde dysen åben.
Faktisk skal der mindre end 1volt til at åbne og lukke en lavohmsdyse....problemet med at gøre det med så lille spænding er at magnetfeltet ikke opbygges hurtigt nok til. Så hvis vi drev dysen med 1volt ville vi ikke kunne køre mere end nogle få tusinde omdrejninger på en motor, grundet feltet opbygges for langsomt.
Formodstande og lavohmsdyser:
Det store problem(faktisk ikke et problem for os fuskere) er at en spole ikke kun har en ohms modstand, men også en reaktans, og skidtet er frekvensafhængigt. Så når modstanden er 2,4ohm når man måler det med multimeteret fra HN, så er dette absolut ikke tilfældet når motoren får omdr.. Her stiger "modstanden"(impedansen hvis vi skal være korrekt) ret kraftigt, og _mindsker_ virkningen fra vores formodstand. Formodstanden får altså mindre og mindre betydning, da spolen(dysen!) i en vis grad er selvstrømbegrænsende.
Så man kan altså lave en 2,4ohms dyse om til en højohms ved at seriekoble den med ~6,8ohm, UDEN at den derved automatisk brænder af.
Dysen vil trække for stor strøm når motoren går tomgang, men DutyCyclen er her så lav at opvarmningen er begrænset. Når der kommer omdrejninger på, vil dysens impedans falde i takt med at dutycyclen stiger, og så kan dysen alligevel godt tåle mosten.
Nå....gider ikke mere nu....Enjoy!
_________________
Henrik
http://boost-it.dk
Citat:My experience tells me that once the cam with the lumpy idle is selected, the thinking mostly stops. Decisions then are based on lowest price, looks, ease of installation, coolness factor, the 'latest thing' syndrome, peer pressure, old wives tales, and bad advice.
Citat slut.
Hold kæft hvor er det sandt!